Pigment

Wat is pigment?

Pigment (melanine) beschermt je huid tegen UV-straling (zon/daglicht). Pigment is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen. Door kleine korreltjes pigment af te geven aan de buitenste laag van je opperhuid, krijgt je huid haar kleur. Als je lang in de zon zit maakt de huid onder andere meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

De cellen die pigment maken kunnen ‘in de war raken’. Hierdoor krijg je ophopingen van pigment en dus donkere vlekken op je huid. Dit zijn dus pigmentvlekken. Er zijn veel soorten pigmentvlekken, maar drie varianten komen het meest voor. Dit zijn melasma (zwangerschapsmasker), postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH Pigment na Trauma) en ouderdomsvlekken.

Behandeling van pigmentproblemen

Ontdek de opvallende resultaten van COSMEDIX® die een verbetering laten zien van doffe, verkleurde en ongelijke huidtinten. De ingrediënten van Cosmedix helpen toekomstige zonlichtpigmentatie te voorkomen. Het thuisproduct genaamd Simply Brilliant helpt de textuur te verfijnen en de huid te verhelderen. De werkstoffen bereiken de diepere huidlagen in combinatie met retinol. Met resultaat! Retinol werkte nog nooit zo krachtig zonder nadelige effecten.

Je zult ervaren dat de producten van COSMEDIX® zeer krachtig zijn en de neveneffecten minimaal. Je huid zal er elke dag beter gaan uitzien.

Daarbij werk ik met een alarmerend beleid. Waar ik ben opgeleid om verdachte – mogelijk gevaarlijke – vlekjes op de huid te herkennen, zal ik je in dergelijk geval altijd doorverwijzen naar een arts.

Resultaat van een pigment behandeling.

Werkwijze bij behandeling van pigmentproblemen

Om effectief te kunnen starten met het zogeheten Level-programma, is het van belang dat je huid hierop wordt voorbereid. Alvorens wordt gestart met de Level 1-peeling in combinatie met Retinol, wordt de huid zodoende 10 tot 21 dagen thuis voorbehandeld.

In deze behandeling werkt COSMEDIX® met chiraal gecorrigeerde ingrediënten, waarmee de diepere huidlagen worden bereikt.

Met resultaat! Retinol werkte niet eerder zo krachtig zonder nadelige effecten.

Je zult ervaren dat de producten van COSMEDIX® zeer krachtig zijn en de neveneffecten minimaal. ​Je huid zal er elke dag beter gaan uitzien.

Behandelingen van Pigment

Intensieve peeling
45 min.
87,50,-
Dermapen gezicht
60 min.
120,-
Cosmelan intake
30 min.
0,-
Coagulatie behandeling
30 min.
30,-

Resultaat van een Pigment behandeling.

Maak afspraak

Behandelingen voor pigment

Cosmelan pigmentbehandeling

De Cosmelan behandeling is de meest effectieve én veiligste behandeling speciaal ontwikkeld tegen hyperpigmentatie.

Bekijk Cosmelan pigmentbehandeling
Coagulatie

Last van vervelende onregelmatigheden op je huid zoals verwijde bloedvaatjes, steelwratjes of verheven pigmentvlekjes? Met coagulatie kom je ervan af zonder littekens én zonder tussenkomst van een arts.

Bekijk Coagulatie