18-06-2022 -
make-up

Veel gestelde vragen over Permanente make-up

Tag: make-up
- Geplaatst op: juni 18, 2022

Vaak ontvangen wij vragen over permanente make-up. Hieronder hebben de meest voorkomende vragen voorzien van het juiste antwoord. Mocht je nog vragen hebben welke hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

Welke techniek pas je toe bij het zetten van permanente make-up?

Ik maak gebruik van een drietal technieken om permanente make-up aan te brengen, waaronder:

 • Hairstroke techniek
  Bij de hairstroke techniek worden kunstmatige ‘haartjes’ gepigmenteerd. Deze worden in dezelfde richting als je eigen haargroeirichting gezet. Door voldoende ruimte te laten tussen de haartjes, geeft het een luchtig en natuurlijk effect.
 • Poedertechniek
  Wanneer de ombre poedertechniek wordt toegepast, oogt het alsof je wenkbrauwen heel natuurlijk ziin ingekleurd, op een poederachtige manier. Beide technieken creëren een opvulling, meer kleur en symmetrische wenkbrauwen.
 • Eyeliner-techniek
  Deze eyeliner-techniek biedt verschillende mogelijkheden in dikte en breedte. Samen bekijken we welke het beste bij jou past.

 

Hoe werkt een permanente make-up behandeling?

Elke behandeling start met een intakegesprek waarin we je medische gegevens doorspreken. Dan gaan we bepalen welke kleur het beste bij je past, waarna we samen de gewenste vorm kiezen en ik de ongewenste haartjes verwijder. Om hiertoe te komen, laat ik je een tekening zien van het ontwerp, die ik blijf aanpassen totdat jij helemaal tevreden bent met het ontwerp. Pas dan starten we met de behandeling.

 

Hoe zie ik eruit na een permanente make-up behandeling?

Permanente make-up van de wenkbrauwen geeft al direct na de behandeling resultaat. De roodheid is binnen enkele uren weg. Bij eyeliners moet je rekening houden met zwelling van de oogleden. Het verschilt per persoon hoe lang het duurt voordat de zwelling afneemt. Na de behandeling kun je gewoon autorijden of gaan werken.

 

Is permanente make-up voor de wenkbrauwen echt voor altijd?

 Nee, permanente make-up is iets anders dan tatoeage. Het is een pigment dat aan de oppervlakte van de huid wordt ingebracht en er door de huid zelf weer uit wordt gewerkt. Semi-permanent is wat dat betreft een betere omschrijving. Soms zie je dames met hele harde en donkere pigmentlijnen. In dat geval is het pigment op tatoeagediepte ingebracht. Hoe dieper het pigment zit, hoe langer het duurt voordat de huid het pigment er uit heeft gewerkt.

 

Heb ik na één enkele behandeling het gewenste resultaat?

Dat verschilt per persoon. Waar de een zeker twee intensieve behandelingen nodig heeft, heeft de ander er aan één genoeg. In het laatste geval geldt de tweede behandeling meer als finishing touch. Afhankelijk van de pigment afstoot – welke per huid verschillend is – zijn een of meer behandelingen nodig.

 

Welke techniek wordt toegepast bij het zetten van permanente make-up?

Er bestaan verschillende mogelijkheden. Bij de hairstroke techniek worden kunstmatige ‘haartjes’ gepigmenteerd. Deze worden in dezelfde richting als je eigen haargroeirichting gezet. Door voldoende ruimte te laten tussen de haartjes, geeft het een luchtig en natuurlijk effect.

Wanneer de ombre poedertechniek wordt toegepast, oogt het alsof je wenkbrauwen heel natuurlijk ziin ingekleurd, op een poederachtige manier. Beide technieken zorgen voor opvulling, meer kleur en symmetrische wenkbrauwen.

 

Zal het resultaat na een aantal weken veranderen?

Ja, het resultaat is – ook op kortere termijn – niet blijvend. Na een week is de kleur over het algemeen zo’n 40% lichter dan direct na de behandeling. Tijdens de nabehandeling is het weliswaar mogelijk de kleur en de vorm van de wenkbrauw nog aan te passen.

 

Doet een permanente make-up behandeling pijn?

De behandelingen zijn niet geheel pijnloos, maar zijn prima te verdragen. Voor de zekerheid kun je een paracetamol innemen voorafgaand aan de behandeling. Vanzelfsprekend zal ik altijd mijn best doen om de behandeling zo prettig en pijnloos mogelijk te laten verlopen.

 

Hoe zie ik eruit na een permanente make-up behandeling?

 Permanente make-up van de wenkbrauwen geeft vrijwel meteen het gewenste resultaat. De roodheid die gepaard gaat met de behandeling verdwijnt binnen enkele uren.

Bij eyeliners moet je weliswaar rekening houden met zwelling van de oogleden. Het verschilt per persoon wanneer deze afneemt. Direct na de behandeling stap je gewoon in de auto om te gaan werken.

 

Ik heb ooit ergens anders permanente make-up laten zetten en wil dit nu graag bij jou laten doen. Kan dat?

Het kan voorkomen dat je wenkbrauwen of eyeliners gecorrigeerd moeten worden, omdat in het verleden een verkeerde pigmentatie is gebruikt. In dat geval zal ik eerst je wenkbrauwen of eyeliners beoordelen tijdens een persoonlijke intake in de salon. Waar ik vooraf eerst een inschatting moet maken van de conditie van de wenkbrauwen of eyeliners, geldt voor herstelbehandelingen dezelfde prijs als voor een nieuwe permanente make-up behandeling.

De ervaring leert dat er minimaal twee behandelingen nodig zijn om permanente make-up te herstellen.

 

Wat mag ik wel en niet na een permanente make-up behandeling?

 Voorafgaand aan de behandeling ontvang je een formulier met hierop alle informatie voor na de behandeling. De belangrijkste dingen om rekening mee te houden zijn:

 • Stel de gepigmenteerde huid drie à vier dagen niet bloot aan zon of zonnebank;
 • ​Zorg ervoor dat de gepigmenteerde huid drie dagen niet in aanraking komt met water;
 • Breng tijdens het genezingsproces geen cosmetica aan op de gepigmenteerde gebieden.